ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΛΕΡΟΥ - SIFOUNIOS POTTERY - ARTEMISIO

Ο τροχός κεραμικής

Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στην κατασκευή κεραμικών είναι αδιαμφισβήτητα ο τροχός κατασκευής κεραμικών. Στην κεραμική,ο τροχός του αγγειοπλάστη είναι μια μηχανή που χρησιμοποιείται στη διαμόρφωση του  εσωτερικού γύρου(εσωτερικό) στα  κεραμικά.Ο τροχός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία της εφαρμογής καθώς και της διακόσμησης των κεραμικών. Η χρήση του κεραμικού τροχού έγινε ευρέως διαδεδομένη σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, αλλά ήταν άγνωστη στην προ-Κολομβιανή εποχή, όπου η αγγειοπλαστική γίνονταν  χειροποίητα.

τροχος

Η κύρια δουλειά του τροχού είναι η διαμόρφωση του εσωτερικού και του εξωτερικού του αντικειμένου. Πάνω στον τροχό πολλές φορές χρησιμοποιούμε άλλα εργαλεία,όπως καλούπια που μας βοηθάνε στο να δώσουμε στον πηλό ένα συγκεκριμένο σχήμα καθώς περιστρέφεται μαζί με τον τροχό.Υπάρχουν τροχοί αυτόματοι,ημιαυτόματοι καθώς και χειροκίνητοι.Επίσης στην πλειονότητα των σημερινών τροχών υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του τροχού ώστε αυτή να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και προτιμήσεις του αγγειοπλάστη.

 

Technorati Tags: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Blogger Labels: κατασκευή,Στην,διαμόρφωση,εσωτερικό,διαδικασία,χρήση,Γηραιά,Κολομβιανή,Πάνω,σχήμα,Επίσης,εργαλεία,κατασκευής,εσωτερικού,εφαρμογής,Ήπειρο,εξωτερικού,καλούπια,ρύθμισης,ταχύτητας,προτιμήσεις,τροχός,κεραμικών,αγγειοπλάστη,στον,τροχού,τροχό